Rygsmerter

 

Hvis du har smerter i lænden eller ryggen vil akupunktur gøre en forskel.

Rygsmerter er en af de mest udbredte problemer folk går rundt med i dag.

Mere end halvdelen af befolkningen kommer til, at opleve rygproblemer i løbet af deres liv.

Disse smerter vil højest sandsynligt stamme fra følgende:

 

Dette skyldes ofte forstuvninger, altså forstrækninger af en eller flere ledbånd i ryggen.

Årsagen til dette kan eks. være dårlige arbejdsstillinger eller forkerte løft.

 

Rygsmerter i lænden er det sted på kroppen, som er kroppens omdrejningspunkt og derved det punkt, som har kroppens tyngde og det sted det hele hviler på. Det betyder, at her er der store kræfter som er inde og påvirke lænden.

Belastning af lænden øges hvis bevægeligheden indskrænkes i bækken og hofte. Resultat af dette vil være problemer med iskias, lumbago og evt. diskusprolaps.

 

Slidgigt

 

Slidgigt er efterhånden blevet en folkesygdom. Over 300.000 danskere har fået diagnosen slidgigt - også kaldet artrose, som er en degenerativ ledsygdom, hvor brusken og vævet omkring leddene langsomt ødelægges.

 

Nogle mennesker lever fint med sygdommen, mens andre er vodlsomt generet. Smerterne går bl.a. ind og påvirker funktionsevnen og dermed livskvaliteten.

Slidgigt kan ikke helbredes, men smerterne kan lindres. En sund og rask krop "reparerer" sig selv hele tiden. Der kan dog komme ubalance i systemet.

 

Her er akupunktur med til at genoprette balancen samt genstarte kroppens egen helingsproces, hvorfor akupunktur vil have en lindrende effekt på både smerterne samt ledstivheden forbundet med slidgigten